Vilka effekter ger massage?

Vilka effekter ger massage?

Hejsan alla, det är nu dags för mig att skriva igen, och jag vänder mig i det här inlägget till alla som vill fördjupa sig i allt positivt som massage för med sig och så kommer jag att stoppa in en länk till ett företag som passar bra till alla som är intresserade av en sådan här välgörande behandling i Boxholm. Men nu ska jag gå igenom alla bra effekter som massage har, det är inte så lite det!

Det finns många olika sorters massager, och alla har sin egna unika effekt. Men det är inte bara den fysiska kontakten mellan massageterapeutens händer och patientens kropp som gör nytta – trycket, hastigheten och riktningen av de olika greppen påverkar också hur patienten reagerar. En skicklig terapeut anpassar alltså greppen efter var och hur mycket tryck som behövs för just din kropp, och det är därför det är så viktigt att du känner dig trygg och avslappnad under massagen.

En bra massage minskar stresshormoner i kroppen och ökar andelen av de bra hormonerna, som ger en allmänt bättre balans i kroppen. Den ökar också blodcirkulationen och lymfcirkulationen, och på så vis kan den bidra till att motverka trötthet och effektivisera återhämtningen efter träning. Detta är särskilt viktigt för dig som är aktiv och t.ex. idrottar på hög nivå – genom en regelbunden massage kan du öka din prestationsförmåga och samtidigt minska risken för skador.

Detta kan också lindra smärtor i muskler och leder, och därför är det ofta en mycket uppskattad behandling bland folk som t.ex. har ont i ryggen eller nacken. Dethar även visat sig lindra smärta, och det är inte så konstigt – när musklerna slappnar av minskar också spänningarna i dem, och då blir det mindre smärtsamt att röra sig. Det finns nog ingenting egentligen som är dåligt med det!

Kommentarer är stängda.